Geschiedenis Bouwbedrijf Hoogland & Zn te Joure

Het begon allemaal in het jaar 1914 toen Sybren Annes Hoogland een stukje grond aan de Scheen kocht. Sybren Annes had besloten voor zich zelf te willen beginnen, maar hij wist ook dat de handel niet meteen zou lopen. Zo geschiedde het dat het eigenlijke bedrijf in het jaar 1918 werd gestart en de eerste Hoogland de basis legde voor het bedrijf dat nu nog altijd bestaat. Hotze Hoogland zoon van Sybren Annes werd op zeer jonge leeftijd namelijk 24 jaar voor het onvermijdelijke feit gesteld het bedrijf over te nemen, omdat Sybren Annes helaas in 1947 overleed. Siebren Hoogland zoon van Hotze Hoogland is in 1965 toe getreden tot het bedrijf van zijn vader. In die tijd werd er gewerkt met drie man. Na de slechte jaren 80 in de bouw is besloten om het bedrijf voort te zetten als een vader en zoon bedrijf.  

foto7Drie generaties in een beeld. Rond 1993

Het was in het jaar 1992 dat de oudste zoon van Siebren, Horst Hoogland bij het toenmalige bedrijf van pake kwam. Er is ongeveer een jaar met drie generaties gewerkt. Toen vond Hotze Hoogland het wel goed, na vijfenvijftig jaar trouwe dienst aan zijn eigen bedrijf, en hield hij het voor gezien.

Sinds vandaag en de dag wordt het bedrijf gerund door Siebren Hoogland en zijn zoon Horst Hoogland. Ze zijn verantwoordelijk voor zowel de administratie als de uitvoering van het werk. Vader en zoon komen bij u langs als u een eventuele opdracht heeft, voeren zelf het werk uit, en schrijven zelf de factuur. Zodat u als klant altijd weet met wie u zaken heeft gedaan, wij zijn van mening dat wij u op deze manier ten volle tevredenheid van dienst kunnen zijn. Nu en in de toekomst.

foto6

Bedrijfswagen rond 1960